728x90

Ege Bölgesinde Bulunan Üniversiteler

ege-bolgesi-universiteleri

Türkiye’nin en iyi üniversiteleri sıralamasında Ege Bölgesi Üniversiteleri de hatırı sayılır bir yere sahiptir. Önemli yatırımların yapıldığı Ege Bölgesi modern imkânlara sahip bir coğrafyadır. Yapılan yatırımlar sadece iş olanakları ile ilgili de değildir. Eğitim alanında önemli projelerin merkezi olan Ege Bölgesi, eğitim alanında ön plana çıkmış üniversiteleri ile de meşhurdur.

Çoğu öğrencinin hayali iyi bir üniversiteden mezun olmaktır. Eğitim alınacak üniversitenin adı dahi iş bulma şansını artırır. Özellikle özel sektör kurumlarında mezun olunan üniversitenin marka değeri çok önemlidir. İşverenler çoğu zaman üniversitenin adından etkilenerek personel temin faaliyetlerini gerçekleştirir. Ayrıca özel sektör kurumları Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları ile işbirliği içerisindedir. Hatta belli derslerin bu kurumlarda uygulamalı olarak yapılması neticesinde firmalarla tanışma şansı da yakalanmış olur.  Peki, Ege Bölgesi Üniversiteleri arasında ön plana çıkan üniversiteler hangileridir? Aşağıdaki yazımızda konu ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ege Bölgesinde Bulunan En İyi Üniversiteler

Ege Üniversitesi

Ege Üniversitesi

Ege Bölgesi Üniversiteleri denildiğinde akla gelen ilk eğitim kurumu Ege Üniversitesi’dir. Söz konusu üniversite Türkiye’nin dördüncü, bölgenin ise ilk yükseköğretim kurumudur. Teknolojiye yatkın, mesleki anlamda kendini yetiştirmeyi hedef alan meslek insanları yetiştirmeyi amaç edinen üniversite birçok başarıya sahiptir. 63 yıllık geçmişinde sadece eğitim öğretim faaliyetlerinde değil aynı zamanda araştırma geliştirme alanında da en iyisini öğrencilerine kazandırmayı amaçlar.

Üniversitenin özellikle tıp alanındaki bölümleri başarısı ile adından söz ettirmeyi başarmıştır. Bu kapsamda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi idealist öğrencilerin hayallerini süsleyen bölümler arasındadır. Üniversitede 55 binin üzerinde öğrenci eğitim alırken 3 binin üzerinde de öğretim elemanı görev almaktadır. Üniversite bilgi ve teknolojinin yanında girişimcilik, inovasyon ve AR-GE konusundaki özgün eğitim allayışına sahiptir. Bu özgün model sayesinde söz konusu üniversite dördüncü nesil üniversite anlayışının ülkemizdeki ilk örneklerindendir.

Dokuz Eylül Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi

Ege Bölgesi Üniversiteleri arasında saygın konumu olan eğitim kurumlarından biri de Dokuz Eylül Üniversitesi’dir. Söz konusu eğitim kurumu sağlıktan ekonomi dallarına, sanattan mühendislik alanlarına kadar seçkin bir eğitim yuvasıdır.

Dokuz Eylül Üniversitesi 1982 senesinde İzmir’de kurulmuştur. Kurulduğu dönemde üniversitenin fakülteleri İzmir ve çevresine yayılmıştır. Hâlihazırda il merkezlerinin hemen hemen hepsinde üniversite kurulduğundan üniversitenin faaliyet alanı daralmıştır. İzmir merkezli fakültelerin yoğunlaştığı üniversite uluslararası camia da adından söz ettiren bir kurumdur.

Eğitim olanaklarının yanında son derece modern tesislere de sahip olan üniversite gelişmiş kütüphane ve spor salonlarına sahiptir. Ayrıca söz konusu üniversite özel sektörün öcü sanayi kuruluşları ile de iç içedir. Burada alacağınız derslerin uygulamalı eğitim safhasında özel sektör kuruluşlarının yetkilileri ile tanışma fırsatı bulabilirsiniz. Bu sayede özel sektörde çalışma niyetindeyseniz kolayca iş bulma şansı yakalayabilirsiniz.

Pamukkale Üniversitesi

Pamukkale Üniversitesi

Pamukkale Üniversitesi 1992 yılında Denizli merkezde kurulmuştur. Denizli dokuma ve tekstil alanında Türkiye' de öncü olsa da Pamukkale Üniversite Hastanesi sayesinden sağlık alanında güzel yerlere sahip bir şehirdir. Bu sağlık alanın iyi olması Denizli de yer alan Pamukkale Üniversitesine borçludur.
Modern tıp alanında araştırma ve geliştirme üzere öğrenci yetiştiren üniversite olimpiyat bayrağına sahip tek üniversite de Pamukkale üniversitesidir. Tıp alanında gelişmiş bir teknoloji olduğu için tıp okuyan bir çok öğrenci için uğrak noktası diyebiliriz. 
 Hatırı sayılır üniversite öğrencisi barındıran Pamukkale üniversitesi 55 bine yakın kayıtlı öğrencisini barındırıyor Denizl'in güzellikleri ve büyükşehir olmasından dolayı öğrencileri için güzel bir ortam haline gelmiş bulunmaktadır.

Dumlupınar Üniversitesi

Dumlupınar Üniversitesi

Kütahya, tarihi yapısının yanında Dumlupınar Üniversitesi gibi gelişmiş eğitim kurumuna sahip olması ile de ön plana çıkar. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 1974 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinin bir birimi olarak kurulmuştur. 1992 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Anadolu Üniversitesi’nden ayrılarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi adını almıştır. Söz konusu üniversitenin eğitim birimleri Kütahya ilçelerine dağılmış olarak faaliyet sürdürür.

Kütahya küçük bir şehirdir. Buna rağmen şehirde güçlü sanayi kuruluşları ve fabrikalar mevcuttur. Bu üniversitede alacağınız eğitimler esnasında işbirliği içerisinde bulunulan sanayi kuruluşları ile iletişim halinde olabilirsiniz. Bu sayede okuldan mezun olduktan sonra iş bulma şansınızın çok yüksek olduğunu görebilirsiniz.

Üniversitenin özellikle eğitim fakültesi ve güzel sanatlar fakültesinin imkânları çok geniş ve gelişmiştir. Bu nedenle öğrencilerin en çok rağbet gösterdiği bölümler bunlardır. Siz de kariyer planlamanıza Dumlupınar Üniversitesi’nin dâhil ederek güçlü bir gelecekle yarınlara ulaşabilirsiniz.

Muğla Sıtkı Kocman Üniversitesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Muğla, turistik bölgelere yakın olması ile revaçta olan şehirlerden biridir. Bu şehirde bulunan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitim alan öğrenciler şehrin nimetlerinden de istifade etmiş olur. Muğla, Bodrum, Dalaman, Marmaris gibi turistik mekânları toprakları içerisine alan bir coğrafyadır. Bu nimetlerden istifade ile üniversite eğitimi alırken sosyal imkânlardan da yararlanmış olursunuz.   

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde yer alan bölümlerin birçoğu geçmişte Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı idi. Üniversite kurulduktan sonra söz konusu bölümler bu üniversiteye bağlanarak eğitim kurumu özerk yapıya kavuşmuştur. Kurulduğu günden bugüne hızlı bir gelişim kaydeden üniversite hatırı sayılır bir konuma ulaşmıştır. Birçok öğrenci bu eğitim kurumunda okumak için büyük gayret sarf eder. Hâlihazırda üniversitenin 40 binin üzerinde öğrencisi vardır.  

Kocatepe Üniversitesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi

Ege Bölgesi Üniversiteleri arasında yıldızı parlayan eğitim kurumlarından biri de Afyon Kocatepe Üniversitesi’dir. Söz konusu üniversite 3 Temmuz 1992 tarihinde çıkarılan kanun ile kurulmuş bir eğitim kurumudur. 1992 yılından önce üniversitede faaliyet gösteren yükseköğretim kurumları Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ne bağlı idi. Üniversite, özerkliğini kazandıktan sonra şehirde yer alan fakültelerin tamamı Kocatepe Üniversitesi’ne bağlanmıştır. 1992 öncesinde Ege Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren Uşak Meslek Yüksek Okulu da bu üniversiteye bağlanmıştır. Ayrıca yine Anadolu Üniversitesi’ne bağlı olan Bolvadin Meslek Yüksek Okulu da 1992 yılından itibaren bu üniversite çatısında faaliyet göstermiştir.

1993-1994 eğitim öğretim yılından itibaren okulun birçok bölümü, Afyon ilçelerinde konuşlanmıştır. 1998 senesinde üniversite bünyesinde tıp fakültesi de açılarak okulun eğitim alanı genişlemiştir. 1999 yılında konservatuvarında 2004 yılında ise Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kurulması ile öğrencilerin daha fazla talep gösterdiği kurum olmuştur. Afyon Kocatepe Üniversitesi hâlihazırda 33 bin öğrenciye ev sahipliği yapar.

Adnan Menderes Üniversitesi

Adnan Menderes Üniversitesi

1992 yılında Aydın’da kurulmuş olan Adnan Menderes Üniversitesi eğitim kalitesi ile ön plana çıkan eğitim kurumları arasındadır. Okulda 18 fakültenin yanı sıra 3 enstitü, 18 Meslek Yüksek Okulu, 5 yüksekokul ve 1 devlet konservatuvarı bulunur. Üniversitede Türkçe ve İngilizce dillerinde eğitim verilir.

Okul çatısında faaliyet gösteren bölümlerin birçoğu kampüs içerisinde olsa da Yabancı Diller Yüksekokulu Aydın şehir merkezindedir. Hâlihazırda Adnan Menderes Üniversitesi çatısı altında 54 bin öğrenci eğitim alır.

Üniversite modern laboratuvar ve uygulamalı eğitim alanları ile ön plana çıksa da yeme içme ve barınma konusunda da örnek seviyededir. Okul içerisinde öğrencilerin ucuz yemek yeme olanağı vardır. Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı erkek öğrenci yurdu kampüs içerisindedir. Bunun yanında kız öğrenci yurdu ise kampüs dışında hizmet verir.

Celal Bayar Üniversitesi

Celal Bayar Üniversitesi

Ege Bölgesi’nin en büyük üniversiteleri arasında 3. Sırada olan Celal Bayar Üniversitesi kaliteli eğitim anlayışına sahip bir kurumdur. Söz konusu üniversite her geçen yıl biraz daha yüksek puan ile öğrenci almaktadır. Yüksek puanla öğrenci temin eden üniversitenin donanımı her geçen gün biraz daha artar. Kadrosunda seçkin öğretim elemanlarını bulunduran üniversitede 55 bindir. Manisa’nın bir sanayi kenti olmasından kaynaklı öğrenciler iş imkânına da sahip olur. Özellikle uygulamalı derslerde şehirde bulunan sanayi kuruluşları ile işbirliği imkânı vardır. Özellikle staj imkânının genişliği öğrencileri cezbeder.     

Manisa, tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile de ön plana çıkan vilayetlerden biridir. Ege Bölgesi Üniversiteleri arasında büyük şehir stresinden uzak bir ortamda eğitim alabilirsiniz. Bunun yanında sosyal imkânların da geniş olduğu şehirde yeme içme ve konaklama hizmetlerinin cazip fiyatı olduğunu da belirtmek gerekir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar