728x90

Marmara Bölgesindeki Üniversiteler

 

Marmara bolgesindeki universiteler

Marmara Bölgesindeki Üniversiteler

Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasındadır. Çünkü Marmara Bölgesi Türkiye’nin en gelişmiş bölgesidir. Doğal olarak yapılan yatırımlar da ağırlıklı olarak bu bölgeye yapılır. Eğitim alanında yapılan yatırımlar da bunlardan biridir. Her alanda gelişmiş bölgenin, eğitim alanında da ön saflarda olması çok doğaldır.

İyi bir üniversitede okumak, idealist bir öğrencinin hayalidir. Gelecek endişesi içerisinde bulunan öğrenci iyi bir üniversiteden alacağı diploma ile iş bulma sorunu yaşamak istemez. Alacağı diploma ile kariyerine emin adımlarla devam etmek ister. Bu kapsamda seçeceği üniversitenin gelişmiş şehirlerden birisinde olmasını arzu ederler. Öğrencilerin yaptığı araştırmalarda aklına ilk önce Marmara Bölgesi Üniversiteleri gelmesi de son derece doğaldır. Peki, Marmara Bölgesi’nin en iyi üniversiteleri hangileridir? Aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi

Marmara Bölgesindeki üniversiteler araştırıldığında en iyi üniversiteler arasında ilk rastlayacağınız eğitim kurumu Boğaziçi Üniversitesi’dir. Söz konusu eğitim kurumunun kampüsü İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunur. Bu okulda eğitim alabilmek için üniversite sınavında hatırı sayılır bir puan almanız gerekir. 16 binin üzerinde öğrenciye sahip olan öğrencilerin neredeyse tamamı üniversite sınavında ilk 50 bin arasında derece yapan öğrencilerden oluşur.

Boğaziçi Üniversitesi 150 yılı aşkın bir geçmişe sahip Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından biridir. Özerklik ve katılımcı eğitim anlayışını temel alan üniversite, dünyanın dikkat çeken okulları arasındadır. Mükemmeliyetçilik anlayışına göre eğitim sistemini yürüten bir kamu üniversitesidir. Yani bu üniversitede okumak için bütçe ayırmanız gerekmez. Devlet imkânları ile bu üniversitede eğitim alabilirsiniz.

Türkiye’nin en başarılı öğrencilerini bir araya getiren Boğaziçi Üniversitesinden mezun olan öğrenciler mükemmel bir yabancı dil seviyesine sahip olur. Eğitim sürecinde kazandığı donanım ile gerek kamu kurum ve kuruluşlarında gerekse de özel sektör birimlerinde rahatlıkla iş bulabilir. Türkiye’nin kariyer sahibi kişilerinin geçmişine baktığınızda birçoğunun bu üniversiteden mezun olduklarını görebilirsiniz.


Maramara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi

Marmara Bölgesi Üniversiteleri sayılırken akla gelen eğitim kurumlarından biri de Marmara Üniversitesi’dir. Yine İstanbul’da bulunan üniversite ülkemizin köklü eğitim kurumları arasındadır. 1883 yılında kurulmuş olan üniversite ilk mezunlarını 1887 senesinde 13 öğrenci ile vermiştir. Okul 1893 yılında lağvedilmiş, 1897 yılında ise tekrar açılmıştır.  

Üniversite, 1959 yılında isim değişikliğine uğramıştır. Bu süreçten sonra okulun ismi İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi adını almıştır. 1982 yılında gerçekleştirilen düzenleme ile Marmara Üniversitesi Türkiye’nin yükseköğretim kurumları arasında bu isimle faaliyetine devam etmiştir. Söz konusu üniversite 1982-1983 yılında 9 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul olarak eğitim faaliyetine başlamıştır. Hâlihazırda Marmara Üniversite’nde 16 fakülte, 11 enstitü ve 5 yüksekokul bulunur.

Marmara Üniversitesi bünyesinde 3000’e yakın öğretim elemanı görev yapar. 70 binin üzerinde de öğrenciye ev sahipliği yapar. Okulda Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde olmak üzere 5 farklı dilde eğitim verilir. Siz de Türkiye’nin en iyi eğitim kurumlarından birinde eğitim almak istiyorsanız bu üniversiteyi tercih edebilirsiniz.

İstanbul Teknik Üniversitesi

İstanbul Teknik Üniversitesi

Dünyanın en önemli teknik üniversitelerinden biri de İTÜ olarak anılan İstanbul Teknik Üniversitesi’dir. Söz konusu üniversite 1773 yılında padişah 3. Mustafa tarafından kurulmuştur. O dönemdeki adı Mühendishane-i Bahr-i Hümayun’dur. 247 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan üniversite yenilikçi çalışmaları ile dünyanın dikkatini çeker. Türkiye’nin dört bir yanından başarılı öğrencileri kampüsüne toplayan üniversite bir kamu eğitim kurumudur. Dünya standartlarında eğitim anlayışını benimsemiş olan üniversite bilimsel çalışmaları ile ön plana çıkar.

Etkili bir yabancı dil eğitimi verilen üniversitenin rektörlük kampüsü İstanbul’un Maslak semtindedir. Özellikle teknik eğitimin ağırlıkta olduğu mühendislik ve denizcilik fakülteleri en çok rağbet gören bölümlerdir. Siz de bu üniversiteyi tercih ederek mükemmel bir eğitim kurumunda eğitim alabilir ve İstanbul’un nimetlerinden istifade edebilirsiniz.

Yıldız Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi

1911 yılında kurulmuş olan Yıldız Teknik Üniversitesi günümüze kadar birçok farklı isimle anılmıştır. Bugüne kadar binlerce öğrencinin hayalini süslemiş okul, cazibesini halen sürdürür.  Dünya teknik üniversiteleri arasında saygın bir yere sahip olan üniversite, yapılan bilimsel çalışmalar ile ön plana çıkar. Hâlihazırda üniversite bünyesinde 11 fakülte, 2 enstitü, 2 yüksekokul ve yabancı diller yüksekokulu faaliyet gösterir. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 36 binden fazla öğrenci eğitim alır.

Siz de Marmara Bölgesi Üniversiteleri arasında seçkin bir yere sahip olan bir eğitim kurumunda eğitim almak istiyorsanız bu okulu tercih edebilirsiniz. Bu okuldan mezun olarak iyi bir yabancı dil eğitimi almış şekilde iş olanaklarından istifade edebilirsiniz.

Canakkale Üniversitesi

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi

Marmara Bölgesi Üniversiteleri sadece İstanbul şehrindeki üniversiteler ile sınırlı değildir. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi de Türkiye’nin seçkin eğitim kurumları arasındadır. 1992 senesinde eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan üniversite kısa sürede projeleri ve bilimsel çalışmaları ile ön plana çıkmıştır.

Okulun lisans programlarında 47 bin öğrenci eğitim alırken ön lisans programlarında ise 40 bin öğrenci yer alır. Türkiye’deki üniversite kontenjanları ile kıyasladığında söz konusu üniversite hatırı sayılır bir öğrenci sayısına sahiptir. Okulda 1600’ün üzerinde öğretim elemanı görev yapar. Ayrıca söz konusu öğretim elemanlarının 33’ü yabancı uyruklu hocalardan oluşur.

Bursa Teknik Üniversitesi

Bursa Teknik Üniversitesi

Marmara Bölgesi Üniversiteleri arasında dikkat çeken eğitim kurumlarından biri de Bursa Teknik Üniversitesi’dir. Bursa’da 2010 yılında kurulmuş olan üniversite Bursa’nın ikinci üniversitesidir. Kurulduğu tarihten kısa bir süre sonra büyük başarılara imza atan üniversite gençlerin hayallerini süsleyen eğitim kurumlarından biridir. Hâlihazırda 364 öğretim üyesi üniversitede görev yapar. Siz de Marmara Bölgesi’nde eğitim almaya kararlıysanız ve üniversite sınav sonucunda aldığınız puan İstanbul üniversiteleri için yeterli değilse bu üniversiteyi tercih edebilirsiniz. Üniversitede hazırlık sınıfından sonra lisans programlarındaki derslerin % 30’unda eğitim dili İngilizcedir. Bilgi ve teknoloji alanlarındaki atılımları ile ön plana çıkan üniversitede eğitim alarak son derece donanımlı bir meslek insanı olabilirsiniz.

Sakarya Üniversitesi

Sakarya Üniversitesi

Muhteşem bir kampüse sahip, bilimsel altyapı ile donatılmış bir okulda eğitim almak istiyorsanız bu üniversite tam size göre. Söz konusu üniversite 1970 yılında Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu adıyla kurulmuştur. 1971 yılında ise okulun adı Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi adını almıştır. 1982-1992 yılları arasında ise söz konusu okul İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı bir fakülte olarak eğitim faaliyetini yürütmüştür.

3 Temmuz 1992 tarihinde çıkarılan kanun ile de Sakarya Üniversitesi kurulmuştur. Kısa sürede teknik ve akademik altyapı çalışmalarını tamamlayan üniversite, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olmuştur. Çok geniş bir alanda konuşlu olan kampüsü ile son derece modern imkânlara sahiptir. Teknolojik imkânlarla donatılmış modern laboratuvarlara sahip üniversitede iyi bir meslek insanı olarak yetişebilirsiniz. Okulun kampüsünün Sapanca Gölü’nü görmesi de ayrı bir avantajdır. Bu okulda eğitim aldığınız dönemde kampüse her girdiğinizde bu muhteşem manzara eşliğinde motivasyonunuz artar. Modern yabancı dil imkânına da sahip olan okuldan yabacı dil yeterliliğine sahip bir meslek erbabı olarak mezun olabilirsiniz. Ayrıca okulun yüksek lisans ve doktora programlarından da istifade ile akademik kariyer yapabilirsiniz.

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar