728x90

Raunt ile Üniversiteye Hazırlanmak

raunt ile üniversite hazırlık
 

Raunt İle Nasıl Üniversiteye Hazırlanmak?

Raunt ile üniversite kazanmak son derece planlı ve kolaydır. Üniversite sınavına hazırlık süreci son derece zahmetli ve planlı çalışma gerektiren bir süreçtir.

Günümüz dünyasında öğrenciler lisenin ilk yıllarından itibaren nasıl bir üniversite okuması gerektiğinin planlamasını yapmaya başlarlar. Bunun yanında nasıl bir meslek tercihi yapmak isteyeceğine bu süreçte karar verirler. Söz konusu sürecin iyi değerlendirilmesi beraberinde iyi bir üniversite, doğal olarak da saygın bir meslek getirecektir.

Her yıl ülkemizde bir milyondan fazla öğrenci girmektedir. Bu kadar büyük bir kitlenin birbiri ile yarış halinde olması, bir kısım özelliklere ve kaynaklara sahip olan öğrencileri avantajlı duruma sokar. Bu kapsamda öğrencinin;

  • Eğitim aldığı eğitim kurumu,
  • Dershaneye gidip gitmediği,
  • Özel ders alıp almadığı,
  • Sahip olduğu farklı kaynaklar,

Öğrencinin sınavda başarılı olmasını doğrudan ya da dolaylı olarak etkiler. Son dönemde yaygınlaşan ve son derece popüler ders çalışma yöntemlerinden biri de raunt ile üniversiteye hazırlanmaktır.

Raunt, üniversite sınavlarına hazırlanan adayların doğru hedefe ulaşmalarını sağlamak için tasarlanmış bir kişiye özel hazırlık çözüm programıdır. Söz konusu sistemin birçok avantajı vardır. Dilerseniz raunt ile ne gibi avantajlar elde edebilirsiniz? Aşağıdaki yazımızda bu konuya değinelim.

Raunt İle Hedeflerinize Birlikte Yürüyebilirsiniz

Üniversite sınavı için net hedefler belirlemeniz, her konuya giden yolu kısaltmanız son derece önemlidir. Söz konusu yöntemle sağlam adımlarla sınav hazırlığına başlangıç yapabilirsiniz.

Siz de raunt ile her şeyden önce istediğiniz üniversite ve bölümlerin bir listesini hazırlayarak ayağı yere basan bir başlangıç yapabilirsiniz. Sistemde gerçekleştireceğiniz bu ilk adım ile sistem sizi tanımaya başlayacaktır.

Hani meşhur bir söz vardır ya! Özellikle bir hedef odaklı çalışıyorsanız bu sözü mutlaka duymuşsunuzdur. “Gideceği limanı bilmeyen gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez.” Eğer siz de gideceğiniz limanı belirleyemediyseniz ya da doğru belirleyemediyseniz başarılı olmanız sadece bir tesadüf ile mümkün olabilir. Günümüz dünyasında tesadüflere inanmak da çok akıllıca bir hal tarzı değildir. Bu sözden yola çıkarak üniversiteyi ne için kazanmak istiyorsunuz? Hangi üniversiteyi ve hangi bölümü kazanmak istiyorsunuz? Bu soruların cevaplarını doğru tespit edip, doğru hedefe kilitlenmek gerekir. 

Raunt Planlı çalışma

Raunt İle Hedeflerinize Uygun Çalışma Programları Oluşturabilirsiniz

Tercih listeniz baz alınarak hangi gün hangi derse çalışmak istediğiniz çok önemlidir. Bu kapsamda raunt ile gerekli planlama yapılarak size özel bir çalışma programı hazırlanır.

Kişiye özel hazırlanmış bir çalışma programı ile başarıya adım adım ulaşabilirsiniz. Kişiselleştirilmiş yol haritası ile çalışmanız kolaylaşacak ve başarı ihtimaliniz yükselecektir.  

Her öğrencinin kendine has bir çalışma sistemi vardır. Kimi öğrenci çok az çalışarak sonuca ulaşabilirken kimi öğrencinin ise başarıya ulaşmak için çok vakit harcamalıdır. Bu kapsamda her öğrenci için hazırlanması gereken çalışma programı farklı nitelikte ve kişiye özgü olmalıdır. Raunt ile üniversite hazırlık süreci bu eksende işletilerek hedef odaklı ve kişiye özel uygulanır. 

Öğrencilerin nitelikleri farklılıklar göstermesinin yanında çalışma prensipleri de değişiktir. Örneğin kimi öğrenci çalışmalarını gece saatlerinde uykusuz kalarak planlamak isterken kimisi de söz konusu saatlerde çalışmaktan verim alamaz. Bu nedenle de çalışma programlarının kişiye özel olmasının önemi bir kez daha kavranıyor.   

Size En Uygun Çalışma Stratejisi Belirlenir

Her bir ders ve konuda seviyeniz farklı aralıkta olabilir. Bu durumda çalışma sisteminizin daha verimli planlanması gerekir. Zamanınızı doğru şekilde planlayarak en uygun stratejiyi belirleyebilirsiniz.

Raunt ile üniversite hazırlık sürecinde geliştirilmiş 3 ayrı çalışma stratejisi vardır. Bunlar;

  • Sıfırdan çalışma
  • Eksikleri giderme
  • Sorulara yüklen safhalarıdır.

Öğrenme stratejinize uygun olarak gerekli yönlendirme yapılarak hedefinize ulaşmanız sağlanır. Sistemin amacı hedefinize doğru yoldan ulaşmanızı sağlamaktır.

raunt kazanları

Detaylı Analizler Oluşturarak Eksikleriniz Tespit Edilir

Raunt ile üniversite hazırlık sürecinde performansınız her daim izlenir ve eksik görülen konuların tespiti yapılır. Sistemin fark yaratan özellikleri sayesinde sınav zamanı yaklaştığında geride hiçbir eksik bırakmadan ilerlemeniz sağlanır. 

Münferit çalışma yöntemlerinde eksiklerin tespit edilmesi son derece zordur. Eksiğini doğru tespit edemeyen öğrenci hangi ders ve konuya yoğunlaşması gerektiğini bilemez. Doğal olarak da sınava hangi konularda eksik olduğunu tam olarak belirleyemeden girmek zorunda kalır. Raunt ile hazırlık sürecinde bu durum tamamen ortadan kalkıyor.

Akıllı Öneri Sistemi Kullanılır

Raunt ile üniversite hazırlık sürecinde akıllı öneri sisteminden istifade edilir. Başka hiçbir sistemde bulamayacağınız bu uygulama ile size özel eksik listeleri tespit edilir. Elde edilen tespit listeleri neticesinde en kısa zamanda eksiklerinizi gidermeniz amaçlanır. Bu sayede hazırlık sürecinde hedef odaklı bir çalışma sistemi yürütmüş olursunuz.

Detaylı şekilde tamamlanan eksik analizi sonucunda konuları baştan sona tekrar çalışmak zorunda kalmazsınız. İhtiyacınız olan noktaya doğrudan yönlenerek önemli görülen eksikliği kısa sürede tamamlayabilirsiniz.

Raunt Deneme Sınavları İle Mevcut Durumunuz Tespit Edilir

Raunt ile üniversite hazırlık sürecindeki en önemli avantajlardan biri de deneme sınavı uygulamasıdır. Söz konusu sınavlar ile hedefinize ne kadar yaklaştığınızı, hedefinize ulaşmak için hangi ders ve konulara ağırlık vermeniz gerektiğini tespit edebilirsiniz. Ayrıca deneme sınavına girenler arasındaki durumunuzu da görebilirsiniz.  

Raunt sistemi ile deneme sınavlarının sonuçlarına göre çalışma puanınız güncellenir. Gerektiğinde çalışma planlarınızda güncellemeler yapılarak yeni bir rota oluşturulur. Çalışma sisteminizin çok yönlü olmasına ve sürekli güncel tutulmasına dikkat edilir.

Deneme sınavlarında amaç hedefi görebilmenizi sağlamaktır. Burada çok meşhur olan bir kariyer hikâyesi anlatmak istiyoruz. Yüzme alanında yapılan bir rekor çalışmasında çok özel ve verilen mesajın niteliği anlamında önemli bir olay gerçekleşiyor. Tüm dünya basınından gazeteciler yüzücünün yeni bir dünya rekoruna ulaşıp ulaşamayacağını görmek için toplanmışlardır. Sporcunun rekor denemesini gerçekleştireceği gün hava çok sislidir. Şartlar bu olsa da organizasyonun gereği olarak rekor denemesine başlanır. Yüzücü gücü elverdiği ölçüde yeni dünya rekorunu kırmak için gayret eder. Fakat çok önemli bir dezavantaj vardır. Yüzücü sis nedeniyle bir türlü ileriyi göremez. Yüzücü tamamen olayı görüntülemek isteyen gazetecilerin yönlendirmesi ile yoluna devam eder. Rekor denemesi bir adada son bulacaktır. Yüzücü dünya rekoruna sadece 1 mil kalınca yüzmeyi bırakır ve rekor başarısız olur.  

Raunt Çalışma Programının Avantajları

Yukarıda anlatılan hikâyenin sonunda yüzücünün çok enteresan bir sözü vardır. Yüzücü “hedefi görebilseydim başarabilirdim” der. Raunt ile üniversite hazırlık sürecinde mutlaka her zaman hedefi görmelisiniz. 

Raunt çalışma programı ile üniversiteye bir değil birkaç adım yaklaşabilirsiniz. Söz konusu programı özverili şekilde takip ettiğiniz sürece başarıya ulaşmak sadece hayallerde kalmayacaktır.

Hazırlanan raunt çalışma takvimi sayesinde hangi gün hangi derse ve konuya çalışmanız gerektiğini takip edebilirsiniz. Raunt, üniversite sınavına hazırlık sürecini başından sonuna kadar belirlediğiniz hedeflere uygun şekilde planlar.

Hayalinizdeki üniversiteye bu çalışma programı sayesinde gün gün yaklaşabilirsiniz. Sana özel olarak hazırlanan bu çalışma programı, hayatına yön veren bir disiplin yöntemidir. Haftalık çalışma programı tamamen sizin istek ve talepleriniz doğrultusunda oluşturulur. Arzu etmeniz halinde çalışma programında güncelleme ve iyileştirmeler yapılabilir.    

Yukarıda belirtilen adımları takip ederek hedeflerinize adım adım ilerleyebilirsiniz. Raunt ile sadece üniversite kazanmakla kalmaz, aynı zamanda hayalinizdeki üniversite ve bölümü kazanabilirsiniz. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar